Handleiding AJAX alarmsysteem zones groepsmodus

AJAX alarmsysteem Groepsmodus
AJAX alarmsysteem Groepsmodus

HANDLEIDING AJAX ALARMSYSTEEM ZONES EN GROEPSMODUS

Een AJAX draadloos alarmsysteem kan gekoppeld worden met tientallen apparaten zoals detectoren, sirenes, relais schakelingen, slimme stekkers enz.

Met de AJAX groepen kunt u deze apparaten groeperen ook wel samenvoegen met een zone. Hiermee kunt u elk apparaat toekennen aan een zone die u met een klik kunt bedienen.


VOORDELEN AJAX GROEPSMODUES / ZONES

Met de AJAX Groepsmodus verbeterd u de beveiliging zonder verlies aan bediening of gebruikersgemak. U kunt via de AJAX APP gemakkelijk groepen aanmaken die u apart wilt bedienen en apparaten toevoegen aan een groep.

Hierdoor kunt u delen van uw bedrijf of woning opsplitsen in groepen en apart van elkaar in of uitschakelen.
Zo kunt u alleen bijvoorbeeld de begane grond uitgeschakeld laten en de rest van de verdiepingen inschakelen waardoor u beter beveiligd bent dan als u het alarm compleet uitschakelt waardoor andere verdiepingen waar geen mensen zijn niet beveiligd is omdat het alarm niet actief is.


VIDEO ALARM AFZONDERLIJK INSCHAKELEN MET DE AJAX APP


VIDEO ALARM AFZONDERLIJK INSCHAKELEN MET AFSTANDSBEDIENING


VIDEO ALARM INSCHAKELEN MET TIJDSCHEMA


CONTROLE WIE, WANNEER HET ALARMSYSTEEM UITSCHAKELDE

Controle wie, wanneer het alarmsysteem uitschakelde AJAX

VOORBEELDEN TOEPASSEN AJAX ALARMSYSTEEM ZONES EN GROEPSMODUS

De AJAX groepsmodus kan op veel manieren ingezet worden. Wij hebben een paar voorbeelden voor u op een rijtje gezet.

DE TOEGANG VAN EEN RUIMTE BEPERKEN

Bij veel bedrijven wordt bij het uitschakelen van het alarmsysteem bij alle ruimtes uitgeschakeld. Bij bedrijven zoals boekhoudkantoren, magazijnen met duur apparatuur, wapenkamers en kluizen is het beter als specifieke vertrouwde personen toegang krijgen tot deze ruimtes waardoor de ruimte beter beveiligd blijft voor ongewenste personen.

Ook wordt er in het logboek van het AJAX alarmsysteem geregistreerd welke gebruiker die ruimte heeft uitgeschakeld.

BEVEILIGING TIJDENS SCHOONMAAK OF REPARATIEWERKZAAMHEDEN

U kunt zelfs voor schoonmaak of reparatiewerkzaamheden specifieke ruimtes beschermen door deze actief te laten en de ruimtes waar ze schoonmaken of reparaties uitvoeren uit te schakelen van het AJAX alarmsysteem.

BEHEER DE TOEGANG VAN WINKELS EN KANTOREN

U kunt werknemers toestemming geven in welke ruimte ze de beveiliging mogen uitschakelen. Zo kunt u het beveiligingspersoneel geen toegang geven tot het magazijn en receptionistes geen toegang geven tot de beveiligingsruimte.

085 - 744 1000