AJAX VS Jablotron 2021

AJAX Draadloos Alarmsysteem

Onze klanten vragen vaak aan ons wat het verschil is tussen een AJAX draadloos alarmsysteem en een Jablotron alarmsysteem. Dit is een goeie vraag! Wij hebben ervaring met beide alarmsystemen en kunnen hierdoor goed de verschillen aangeven tussen deze 2 top merken. Lees hier snel ons artikel AJAX vs Jablotron

GESCHIEDENIS JABLOTRON:

Jablotron is opgestart door 4 mensen die vanuit een zolderkamer van een woonhuis in de plaats Jablonec nad Nisou wat een stad is in de Tsjechische regio Liberec aan de rivier Neisse. In het begin ontwikkelde Jablotron alleen elektronica onderdelen maar als snel groeide deze onderneming uit naar een bedrijf die alarmsystemen produceerde.

Inmiddels bestaat Jablotron uit 606 werknemers die over de hele wereld verspreid. Jablotron heeft een jaaromzet van +/- 100 miljoen

We kunnen dus zeggen dat Jablotron een professioneel bedrijf is die gespecialiseerd is in alarmsystemen over de gehele wereld.

GESCHIEDENIS AJAX SYSTEMS

AJAX systems is technologisch bedrijf in Oekraïne die opgericht is in 2011 die gespecialiseerd is in het maken van oplossingen die gebruik maken van de allernieuwste technologie en wetenschap.

Daarna past AJAX systems die innovaties toe in diverse systemen. Deze systemen van AJAX systems werken in de meest extreme omstandigheden waarbij de kwaliteit perfect is.

AJAX systems opereert vanuit 90 landen verspreid over de gehele wereld en beschermd inmiddels 400,000 bedrijven.

VERGELIJKINGSTABEL | AJAX vs JABLOTRON

KenmerkAJAXJablotron
DraadloosJaJa
BedraadNeeJa
Garantie (standaard)4 jaar2 jaar
APP bedieningJaJa
StandaardkleurWit/ZwartWit
Installatie klasseKlasse IIKlasse II
Zelf te installerenJaNee
Bereik (open veld)2km300m
Levensduur batterijen7 jaar3 jaar
Maximale componenten20050
Maximale gebruikers20050
VerbindingLAN, Wifi, 3GLAN, 2G
Makkelijk te onderhoudenJaNee

AJAX VS Jablotron alarmsysteem verschillen

Zoals je hierboven kunt zien zijn de technische verschillen niet zo groot. Echter vinden wij als alarmleverancier een aantal dingen belangrijk. Zo is het AJAX alarmsysteem eenvoudig gemakkelijk zelf te installeren via een smartphone of tablet, en zijn de componenten leverbaar in 2 kleuren en zijn er veel home automation componenten te verkrijgen die je leven een stuk gemakkelijker kunnen maken.

Zo zijn de meeste censors standaard uitgerust met een temperatuur meter, en zijn er veel automatiseringsmodules verkrijgbaar. Zo is er ook een Smart Socket verkrijgbaar waarmee u gemakkelijk uw apparaten met in en uit kunt schakelen en ook nog eens het verbruik bijhoudt.

Daarnaast is het ontwerp van AJAX-componenten een stuk mooier als die van Jablotron, je kunt goed zien dat AJAX hier aandacht aan geeft.

Het Jablotron alarmsysteem is helaas niet zelf te installeren. De installatie moet uitgevoerd worden door een Jablotron specialist d.m.v. een laptop en is redelijk ingewikkeld. Het Jablotron alarmsysteem is wel bedraad aan te sluiten, dit kan wel eens gewenst zijn als er kabels aanwezig zijn.

De componenten zoals bewegingsmelders en deurcontacten zijn ongeveer even groot, alleen zijn de componenten van AJAX een stuk mooier dan die van Jablotron en de centrale van AJAX is vergeleken met die van Jablotron een stuk kleiner, wat handig kan zijn als je de centrale in de meterkast wilt monteren waar niet veel ruimte is.

Onze ervaring met Jablotron

Toen wij zijn begonnen met beveiliging zijn we gestart met het merk Jablotron, helaas merkte wij dat veel componenten wel eens storing gaven of ineens helemaal niet meer werkte. Meestal was dit garantie maar de tijd die nodig hadden om het probleem op te lossen was vervelend voor de klant maar ook voor ons.

We hebben dit enige tijd bijgehouden en we kwamen erachter dat er bij elke alarminstallatie wel eens iets kapotging of vanaf het begin helemaal niet werkte. Ook de werktijd van de componenten was altijd maar een raadsel, het kwam wel eens voor als wij onderhoud uitgevoerd hadden dat we de week daarop nogmaals naar de klant moesten omdat er een melding kwam dat batterijen leeg zijn.

Wij hebben ook nog veel Jablotron OASIS 80 systemen uitgeleverd, naar enkele jaren hoorde wij via onze leverancier dat Jablotron gestopt was met de OASIS 80 serie en dat er geen onderdelen meer verkrijgbaar waren. Omdat wij dit systeem bij veel klanten in onderhoud hadden was dit voor ons een groot probleem, als er iets defect was konden we het niet vervangen.

ONDERZOEK ALARMSYSTEEM

Daarom hebben wij een uitgebreid onderzoek gedaan naar een ander merk alarmsysteem. Dit uitgebreid onderzoek heb ik zelf uitgevoerd, zo heb ik veel reviews van klanten van andere merken gelezen en deze opgenomen in een lange lijst. Naast deze lijst had ik ook een lijst gemaakt met vragen waarmee ik rekening moest houden zoals garantievoorwaarden, bereik, bedieningsgemak, prijs, etc.

Omdat wij veel gewerkt hebben met het beheersysteem van Jablotron, was het best een uitdaging om een oordeel te geven over andere beheersystemen van andere merken. Dus hebben wij diverse cursussen van andere merken gevolgd om een goed inzicht te krijgen wat de voordelen of nadelen waren van het betreffende merk.

AJAX ALARMSYSTEEM

Tijdens dit onderzoek kwam al snel naar voren dat het AJAX alarmsysteem snel en gemakkelijk te installeren was. Wat ons ook gelijk opviel is dat de complete installatie via een APP op je smartphone of tablet uitgevoerd werd in een zeer korte tijd.

Wat ons ook opviel, was dat er bij de componenten van AJAX dubbelzijdig plakband geleverd werd om je componenten te plakken i.p.v. vast te boren. Dit is echt een uitkomst als je het alarmsysteem in een nieuws huis wilde monteren en de klant geen gaten in zijn muur of kozijnen wilde.

ONZE CONCLUSIE

Zoals u al kunt lezen ben ik zeer enthousiast over het AJAX alarmsysteem, ik heb nog geen ander merk kunnen vinden die in de buurt komt van het AJAX alarmsysteem.

Na vele alarminstallaties bij bedrijven en consumenten, heb ik nog geen een klacht gehoord over het AJAX alarmsysteem. Alle klanten zijn zeer tevreden over het alarmsysteem en wij hebben nog bij geen een component uitval gehad wat voor ons beheer ook heel belangrijk is.

085 - 744 1000